Het grootste spektakel

van Nederland tijdens de jaarwisseling

Informatie

Op deze pagina vind u informatie terug over de bereikbaarheid van Vreugdevuur Scheveningen.

Het vreugdevuur wordt op 31 december om 00.00 uur aangestoken op het Noorderstrand in Scheveningen om de jaarwisseling te vieren. Vanaf 27 december is het mogelijk om te kijken naar de opbouw van het vreugdevuur. De locatie is ter hoogte van de eindhalte Strandweg van tram 11. In Scheveningen beter bekend als ‘de lus’. Voor de navigatie om ons evenement te bereiken kunt u het beste Strandweg in ‘s-Gravenhage gebruiken.

Het kan 31 december erg druk zijn met het autoverkeer, daarom adviseren wij bezoekers uit de regio Den Haag om met het openbaar vervoer/ motor(fiets)/ scooter te komen. De meeste bezoekers buiten de stad kunnen het beste rond 18.00 á 20.00 uur komen dan zijn er meestal nog genoeg parkeerplekken vrij in Scheveningen en kunnen de bezoekers nog ergens een lekker hapje eten in het havengebied, de boulevard of Scheveningen-Dorp, voordat ze het vreugdevuur bezoeken.

Vanaf 22.00 uur is het verstandig om een mooi plekje te zoeken op de boulevard of op het strand van Scheveningen i.v.m. de grote drukte na 23.00 uur.

HTMC Taxi

U kunt met de taxi het beste met HTMC reizen binnen de regio Den Haag. HTMC is betrouwbaar, 24 uur per dag bereikbaar en heeft een wagenpark van 150 taxi’s. Daarmee is HTMC de grootste taxicentrale in de regio Haaglanden, waardoor zij snel en accuraat reageren op spoedaanvragen.

Kijk voor meer informatie over HTMC Taxi’s als u een taxi wilt boeken op:
HTMC

Parkeren

Op Scheveningen is er gelukkig genoeg parkeergelegenheid voor bezoekers zo kunt u op de boulevard (Strandweg) en het Havengebied in de winter zelfs gratis parkeren! Aan het einde van de boulevard komt u vanzelf via de Strandweg in het Havengebied terecht waar u een geschikte parkeerplek kunt vinden in zowel de 1e als de 2e haven. Vanaf de haven is het ongeveer 10 á 12 min lopen naar Vreugdevuur Scheveningen.

Mochten er geen gratis parkeerplekken meer beschikbaar zijn op de boulevard of in het havengebied dan kunt u het beste uw auto parkeren in één van de vele parkeergarages op Scheveningen. In de woonwijken is het namelijk soms erg lang zoeken naar een vrij plekje en is er betaald parkeren, daarom is het beter om uw auto in dit geval te parkeren in een parkeergarage waar meestal genoeg plekken vrij zijn.

Kijk voor meer informatie over parkeren op Scheveningen via onderstaande link:

BKS Parking Scheveningen
Parkeren Scheveningen

Openbaar vervoer:

Houdt u er rekening mee dat de meeste OV-bedrijven in Nederland met de jaarwisseling rijden tot 20.00 uur op 31 december en pas weer gaan rijden vanaf 04.00 uur op 1 januari. Met het openbaar vervoer kunt u met de bus het beste lijn 22 nemen en voor met de tram de lijnen 1 en 11 met de volgende haltes:

  • Bus 22, Uitstappen halte Keizerstraat
  • Tram 1, Uitstappen halte Keizerstraat.
  • Tram 11, Uitstappen eindhalte Strandweg

Kijk voor meer informatie over het openbaar vervoer op Scheveningen via onderstaande link:
9292OV

Locatie

Doneer