Het Vreugdevuur is mede mogelijk gemaakt door :

Welkom op dé website van het grootste vreugdevuur ter wereld!

Ieder jaar organiseert het Nationale Erfgoed Vreugdevuur Scheveningen op het Noorderstrand van Scheveningen een groot vreugdevuur om de jaarwisseling te vieren. De opbouw van dit vreugdevuur vindt jaarlijks plaats van 27 t/m 31 december waarbij wij de strijd aangaan met onze Zuiderburen op Duindorp om uit te maken wie er het hoogste en grootste vreugdevuur kan bouwen. De winnaar van deze oude traditie maakt een jaar lang aanspraak op de titel ‘hoogste vreugdevuur van Nederland’. Deze gigantische vreugdevuren worden allebei gelijktijdig op 31 december rond middernacht aangestoken.

Afgelopen editie heeft Vreugdevuur Scheveningen een nieuw wereldrecord neergezet als grootste vreugdevuur ter wereld! Het vreugdevuur met een hoogte van 33,42 meter had een volume van maar liefst 8695m3 welke officieel was aangemeld bij Guinness World Records. Door de ontwikklingen van de afgelopen jaren is Vreugdevuur Scheveningen inmiddels van een oude lokale traditie uitgegroeid tot een groot evenement met afgelopen jaar ruim 125.000 bezoekers uit binnen -en buitenland.

Guinness World Record Largest Bonfire (8695m3):

Naast de vele bezoekers vinden ook de internationale media, zoals CNN en Bild steeds makkelijker hun wegen naar Scheveningen rondom de jaarwisseling voor het nieuwjaarsvuur. Dat Vreugdevuur Scheveningen internationaal steeds populairder wordt komt voornamelijk vanwege het feit dat er over de hele wereld vuurwerk wordt gebruikt om de jaarwisseling te vieren. Echter is de combinatie van vuur én vuurwerk tijdens oud en nieuw op het strand van Scheveningen wel uniek in de wereld. Juist vanwege deze unieke uitstraling staat Vreugdevuur Scheveningen als Nationaal Erfgoed momenteel internationaal symbool voor de huidige nieuwjaarsviering van Nederland!

Verder kunt u op deze website alles terug vinden wat te maken heeft met Vreugdevuur Scheveningen. De historie van deze mooie traditie met een compleet overzicht van foto’s en filmpjes van de afgelopen jaren en natuurlijk de aandacht voor onze sponsoren die dit alles mede mogelijk maken. Daarnaast is Vreugdevuur Scheveningen als eerste vreugdevuur in Nederland geplaatst op de lijst van Nationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed!

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe sponsors! Wilt u een financiële of materiele bijdrage leveren aan het grootste vreugdevuur van Nederland in ruil voor mooie reclame? Stuurt u dan snel een mailtje naar:vreugdevuur.scheveningen@gmail.com

Ook kunt u hier mooie artikelen bestellen, waarvan de gehele opbrengst naar het vreugdevuur gaat. Kortom: genoeg te zien, dus neem even een kijkje op onze website!

Op onze website hebben wij foto’s staan waar Copyright op zit. Het gebruik van deze foto’s voor commerciële doeleinden zonder onze toestemming kan financiële gevolgen hebben!

Word nu sponsor
of doneer aan het
Vreugdevuur

Bedrijven kunnen Vreugdevuur Scheveningen ondersteunen d.m.v. reclame-uitingen op kleding, LED schermen of reclamedoeken op het strand. Deze reclame-uitingen zijn van 27 dec. tot 31 dec. goed zichtbaar voor de bezoekers vanaf de boulevard van Scheveningen. Wij bieden bedrijven diverse sponsorpakketten aan in elk budget vanaf de beginnende ondernemer tot het grote bedrijfsleven

 

Lees meer…

Gastenboek

Laat een bericht achter

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je email adres wordt uiteraard niet gepubliceerd.
2 berichten.
Jeroen uit Scheveningen schreef op 14 november 2017 om 20:52:
Dit jaar weer groter en hoger!
Jeroen uit Scheveningen schreef op 14 november 2017 om 20:15:
Op naar de jaarwisseling 2017/2018!